0,00 лв.

Условия на доставка

Условията на доставка са неразделна част от Общите условия за използване на сайта на ВиВенда.

 • Поръчка на продуктиите онлайн през нашия сайт vivenda.bg или по телефон, на номер 0888 14 15 20.
 • Минималната стойност на поръчка за гр. София и за страната е 50,00 лв.
 • Покупка на продукти под тази стойност можете да направите на място в нашия шоурум, на бул. „Владимир Вазов“ №37, гр. София.

Поръчка онлайн

 • За да разглеждате продукти в сайта vivenda.bg не е необходима регистрация.
 • Преди поръчка трябва да се запознаете с нашите Общи условия , Политика за защита на личните данни , Политика за бисквитки.

Поръчка можете да направите:

 • като гост - като попълните данни за обратна връзка и доставка;
 • като се регистрирате в сайта.

Регистрацията Ви дава възможност да имате свой личен профил (акаунт) в нашия сайт, до който имате достъп по всяко време, чрез името и паролата, които сте задали. Информацията в него не е видима за останалите потребители и посетители на сайта. Чрез него можете:

 • да пестите време за въвеждане на Вашите данни за контакт и доставка, тъй като веднъж въведени, те се запазват във Вашия личен профил;
 • да проследявате историята на Вашите поръчки;
 • по всяко време да коригирате и актуализирате данните за контакт и доставка, които ни предоставяте.

След като завършите поръчката, на посочения от Вас имейл адрес ще получите автоматично потвърждение за успешно изпратена заявка. Упоменатата в него сума все още няма да е окончателната стойност, а ориентировачна, на база посочения в сайта среден грамаж на разфасовките. При обработване на заявката сумата се преизчислява спрямо точния грамаж на продуктите, които ще получите. Наш оператор ще се свърже с Вас, за да съобщи точната обща крайна сума и уточняване на удобен ден за доставка.

Ако не успеем да се свържем с Вас на телефонния номер за контакт, който сте посочили при заявката, изпълнението на поръчката Ви ще бъде прехвърлено за следващия работен ден.

Поръчка по телефона

Всеки нов клиент преди поръчка трябва да се запознае с нашите Общи условия и Политика за защита на личните данни.

Можете да направите поръчка на телефон 0888 14 15 20, където наш оператор ще приеме Вашата заявка.

При обаждане трябва да посочите Ваши точни данни за контакт и адрес за доставка, да заявите точно и ясно наименованията и количествата на желаните продукти, съгласно номенклатурата в сайта. Ние не носим отговорност за объркана поръчка, ако Вие не сте използвали точните наименования на артикулите при подаване за заявката.

Посочените грамажи в сайта са ориентировачни, те са на база средния грамаж на разфасовките на продуктите на склад. Точната стойност на Вашата поръчка става ясна след обработване на заявката, когато бъде преизчислена спрямо точния грамаж на продуктите, които ще получите. Наш оператор ще се свърже с Вас, за да съобщи точната обща крайна сума и за уточняване на удобен ден за доставка.

При подаване на телефонна заявка извън работното ни време тя се записва на телефонен секретар и се обработва на следващия работен ден. В такъв случай се уверете, че сте продиктували точно и отчетливо Вашите координати и Вашата заявка (наименованията на продуктите и желаното количество).

Ако не успеем да се свържем с Вас на телефона, който сте посочили при заявката, изпълнението на поръчката Ви ще бъде прехвърлено за следващия работен ден.

Наличност на продуктите

Ние се стараем да поддържаме винаги актуално съдържанието в нашия сайт. Въпреки това е възможно даден продукт да е с ограничена наличност или да се изчерпа в момента между подаването и обработката на Вашата заявка. В случай, че някой от поръчаните продукти е с изчерпана наличност, наш оператор ще се свърже с Вас, за да Ви уведоми за най-ранната възможна дата на доставка на този продукт.

Доставка

Доставка за София-град

Извършваме доставките със собствен специализиран транспорт, одобрен за превоз на хранителни продукти;

В момента на подаване на заявка можете да пожелаете продуктите да Ви бъдат поставени в допълнителна специална хладилна опаковка (хладилно кашонче),която ще осигурява нужния температурния режим, ако нямате възможност да ги приберете веднага във фризер. Тя се заплаща допълнително.

Доставките на територията на София-град се извършват в указаните за съответните зони сроковете, от понеделник до петък в рамките на работния ден. Извършват се според дневния маршрут на нашите автомобили, което не позволява фиксирано или предпочитано време на доставка.

Доставките се предават на посочен Ваш точен адрес, без възможност "до поискване" в офис на куриер.

Зона 1 -  Доставка в рамките на 1 работен ден
Ако Вашата заявка е направена до 10:00 ч. в работен ден, доставката може да бъде извършена още същия ден. Ако сте направили заявка след този час, доставката се предвижда в рамките на следващия работен ден.

Зона 2 – Доставка в рамките на 1-2 работни дни
Доставката се предвижда за изпълнение до два работни дни, в зависимост от дневния маршрут на автомобилите ни.

Зона 3 – Доставка в рамките на 2-3 работни дни
Доставката се предвижда за изпълнение до три работни дни, в зависимост от дневния маршрут на автомобилите ни.

Районите Владая, Банкя, Панчерево, Иваняне, Кокаляне, Герман, Лозен, Бусманци, Казичене, Бистрица, Ботунец, Волуяк, Мрамор, Световрачане, Чепинци, Долни Богоров и околности се обслужват чрез логистична фирма „Интерлогистика“, със срок на доставка от 1-2 работни дни, като транспортната услуга е за сметка на купувача и се определя в зависимост от теглото на пратката, по тарифите на куриера, а към заявката от месни продукти се начислява стойността на задължителната хладилна опаковка.

Когато пристигне на посочения адрес, доставчикът се свързва с Вас на телефонния номер за контакт, за да Ви предаде поръчката. Доставчикът може да изчака на адреса не повече от 10 минути след като е извършил позвъняването, независимо дали сте отговорили на обаждането или не.

С цел да бъдем максимално коректни, не можем да поемем ангажимент за фиксирано или предпочитано време на доставка на Вашата поръчка.Ако желаете да фиксирате време на доставка или да получите поръчката в съботен ден, можем да изпратим Вашата пратка с логистична фирма „Интерлогистика“. В такъв случай поръчката от месни продукти задължително се поставя в хладилна опаковка, която се начислява към заявката, а разходите по доставката се калкулират по тарифата на куриера и са изцяло за Ваша сметка - независимо от стойността на поръчката. Количество продукти, поставени в хладиното кашонче, трябва да е минимум 2 кг. Доставка с логистична фирма се извършва най-рано на следващия работен ден от подаване на заявката, в дните от вторник до събота.

При доставка на пратки със замразени продукти:  Моля имайте предвид, че при продукти с кост опаковани във вакуумен тип опаковка, въпреки предпазните мерки, които взимаме, по време на транспортиране е възможно да се получи леко развакуумиране на индивидуалната опакова. Това не бива да Ви притеснява, то по никакъв начин не влошава качеството и състоянието на продукта и само по себе си не е основание за рекламация към ВиВенда ООД. След получаване на пратката, поставете продуктите във фризера за обичайното им съхранение.

При подаване на заявка можете да пожелаете опция „без доставка“ и да получите поръчката си от нашия шоурум – гр. София бул. „Владимир Вазов“ №37, в удобно за Вас време всеки делничен ден между 9:00 ч. и 17:30 ч.

Доставка за страната (включително райони към Столична община извън зоните, които обслужваме)

Поръчки се доставят чрез логистична фирма „Интерлогистика“, като дните на доставка се определят по графика на куриера за обслужване на съответното населено място.

Доставките се предават на посочен Ваш точен адрес, без възможност "до поискване" в офис на куриер.

Пратките се подготвят и предават на логистичната фирма вечерта преди възможния ден за доставка. Месните продукти задължително се опаковат в термоизолиран хладилен кашон, който осигурява температурния режим по време на пътуването, като стойността се добавя към заявката. При необходимост (според обема на поръчката) се начислява повече от една хладилна опаковка. Количеството продукти, поставени в хладиното кашонче, трябва да е минимум 2 кг.

Поръчки за страната, постъпили до 15:00 ч. в работен ден, се обработват и предават на логистичната фирма още същия ден и съответно се доставят на следващия, ако Вашето населено място се обслужва тогава по график. Поръчки постъпили след този час, се обработват и предават за изпращане на следващия възможен работен ден, отново в зависимост от графика за обслужване.

Преди пратката да бъде предадена на куриера, наш оператор се свързва с Вас по телефона, за да Ви уведоми за изпращането и дължимата сумата, а Вие да потвърдите приемането на поръчката. В случай, че не успеем да установим контакт на посочения от Вас телефонен номер, изпращането се отлага за следващ възможен работен ден.

Срокът за изпълнение на подадените заявки е от 1 до 4 работни дни, в зависимост от деня на поръчка и графика на обслужване за съответния район.

В дните на национални празници доставките се извършват по индивидуален график.

Можете да се свържете с нас ако имате въпроси за дните, в които се обслужва Вашето населено място.

При доставка на пратки със замразени продукти:  Моля имайте предвид, че при продукти с кост опаковани във вакуумен тип опаковка, въпреки предпазните мерки, които взимаме, по време на транспортиране е възможно да се получи леко развакуумиране на индивидуалната опакова. Това не бива да Ви притеснява, то по никакъв начин не влошава качеството и състоянието на продукта и само по себе си не е основание за рекламация към ВиВенда ООД. След получаване на пратката, поставете продуктите във фризера за обичайното им съхранение.

Минимална поръчка и Цени на доставка

За София-град (Зона 1, Зона 2 и Зона 3)​

Минималната стойност на поръчка с възможност за доставка в гр. София е 50,00 лв.

При поръчка на стойност над 100,00 лв., доставката е безплатна. При поръчка на стойност до 99,99 лв., цената за доставка е 9,00 лв.

При заявено от Вас желание да получите продуктите си на място от нашия шоурума – гр. София, бул. „Владимир Вазов“ №37, към стойността на поръчката няма да бъде начислена цена за доставка.

Цена на 1 бр. хладилна опаковка*: 8,00 лв.

 • 1 бр. хладилна опаковка е с максимална вместимост до около 12 кг (в зависимост от обема на продуктите);
 • при изпращане с логистика, количеството продукти поставени в хладиното кашонче трябва да е минимум 2 кг.

Колите ни се движат по дневен маршрут и няма възможност за предварително фиксирано или предпочитано време за доставка.

Ако желаете да получите поръчката си в съботен ден или с фиксирано време на доставка в делничен ден, изпращаме пратката чрез логистична фирма „Интерлогистика“. В такъв случай поръчката от месни продукти задължително се поставя в хладилна опаковка, чиято стойност от се начислява към заявката, а разходите по доставката, калкулирани по тарифата на куриера, са изцяло за Ваша сметка независимо от стойността на поръчката. Точната сума ще Ви бъде съобщена с телефонно обаждане от наш оператор в деня на експедиране на заявката.

За страната (включително райони към Столична община извън зоните, които обслужваме)

Цената за доставка е за сметка на получателя и се начислява към стойността на поръчката.

Минималната стойност на поръчка за страната е 50,00 лв.

Минимално общо количество месни продукти на поръчка за страната: 2 кг.

Стойността на доставка включва транспорт + наложен платеж (освен случаите с плащане по банка) + хладилна опаковка, начислени към стойността на поръчката.

Стойността на транспорта се калкулира индивидуално за всяка поръчка, според килограмите и съгласно тарифите на логистична фирма „Интерлогистика". Месните продукти задължително се опаковат в термоизолиран хладилен кашон, който осигурява температурния режим. Стойността на 1 бр. кашон е 8,00 лв. и се заплаща допълнително. Един брой хладилен кашон може да побере поръчка с максимално тегло до около 12 кг (в зависимост от обема на продуктите). При необходимост се начислява повече от една хладилна опаковка. Минималното количество продукти поставени в хладилно кашонче не трябва да е под 2 кг. Точната сума ще Ви бъде съобщена с телефонно обаждане от наш оператор в деня на експедиране на заявката.

Какво представлява хладилната опаковка?

Когато доставката Ви е за град София, можете да поръчате и заплатите допълнително хладилна опаковка. Поръчките на месни продукти за страната задължително пътуват с хладилна опаковка, чиято стойност се добавя към стойността на Вашата доставка.

Ние разработихме специална опаковка, която подържа необходимия температурен режим за транспортиране на замразени продукти. Тя представлява хладилен кашон, с изолирани със стиропор стени. В кашона всеки продукт е индивидуално опакован във вакуумно фолио или друг вид фабрична опаковка. За оптимално запазване на температурата докато достигнат продуктите до Вас използваме сух лед, чиято температура е -78.50°C. Докосването му с незащитена кожа може да доведе до различни форми на измръзване. За това, ако при отваряне на кашона в него има все още останали парчета сух лед, не ги докосвайте с голи ръце. Пазете от деца!

Стойността на хладилната опаковка е 8.00 лв. за брой, като размерът ѝ е съобразен с обема на поръчката. Максималната вместимостта в един брой опаковка е поръчка с тегло до около 12 кг (в зависимост от обема на продуктите). Размерът на най-малката опаковка не допуска поставяне на продукти под около 2 кг (в зависимост от обема на продуктите).

Опаковката ни е ергономична и удобна за транспортиране. Освен това, кашонът може да се използва многократно, както и се да рециклира напълно.

Цени на продукти

Всички цени обявени в сайта на ВиВенда са в български лева, с начислен ДДС.

Тъй като всички наши стекове се оформят ръчно, е възможно реалният грамаж на стека, който получавате, да варира от посочения в сайта. Същото се отнася и за продуктите, чиято цена се сформира на килограм, а не на брой. За това е възможно да има разлика между сумата, която виждате изписана в момента на поръчка и тази, която след обработка на заявката трябва да заплатите при доставка.

След приемане и обработка на Вашата заявка, стойността на всеки заявен продукт се маркира според точното тегло на разфасовката и поръчката става готова за доставка. Следователно, цената се преизчислява и Вие заплащате точния грамаж на продукта, който получавате.

Начин на плащане

Можете да заплатите Вашата поръчка по един от следните начини:

 • чрез наложен платеж – плащане в брой, при получаване на доставката;
 • по банков път - чрез авансов паричен превод в банковата сметка на ВиВенда ООД. В този случай, заявката Ви ще бъде изпълнена след като се уверим, че плащането е извършено;
  * Внимание: Когато избирате този начин на плащане, ние подготвяме пратката като измерваме точното тегло на Вашите разфасовки и Ви изпращаме документ с преизчислената точна стойност на Вашата поръчка. Изчакайте да Ви съобщим окончателната сума, преди да наредите банковото плащане. 
 • чрез ПОС терминал, само за доставки в гр. София – в момента на поръчка трябва заявите този начин на плащане, за да може нашият доставчик да разполага с портативен ПОС терминал, когато доставя стоката на адрес. Доставчикът не винаги носи в себе си ПОС терминала, така че, ако не сте заяви желанието си изрично при поръчката, ще се наложи да извършите плащане в брой;
 • ВНИМАНИЕ:За пратки извън гр. София, плащането се извършва САМО В БРОЙ на куриера при получаване на поръчката. Куриера НЕ РАЗПОЛАГА с ПОС терминал.
 • при пазаруване на място в шоурума на ВиВенда - гр. София, бул. „Владимир Вазов“ №37, имате възможност да заплатите в брой или чрез ПОС терминал.

Ако желаете фактура, трябва предварително да заявите при подаване на заявка през сайта или на нашия оператор при поръчка по телефона, за да може да получите фактурата заедно с доставката. В противен случай, доставката ще е придружена от касов бон за стойността на Вашата покупка.

Промяна на поръчката

Може да откажете или промените Вашата поръчка, като се свържете с нас в делничен ден на телефон 0888 14 15 20.

Ако заявката Ви е за София-град (зона 1, зона 2, зона 3),задължително трябва да ни съобщите за отказа или промяната си не по-късно от 10:00 ч. в деня за доставка.

Ако заявката е за страната, можете да откажете или промените поръчката си най-късно до 15:00 ч. в деня, предхождащ уточнения с Вас ден за доставка.

Рекламации

След получаване на пратката, прегледайте продуктите и ако някой от тях не отговаря на заявеното във Вашата поръчка, не нарушавайте целостта на опаковките и се свържете с нас. Всякакви рекламации относно поръчки и доставки се приемат от оператор на телефон 0888 14 15 20 и имейл order@vivenda.bg.

ВиВенда ООД не носи отговорност за объркана поръчка, ако Вие не сте използвали точните наименования на артикулите и указания при подаване за заявката.

ВиВенда ООД, в качеството си на добър търговец с грижа за клиента, поема отговорността да решава и проверява всеки отделен случай до пълната удовлетвореност на Потребителя.

ВиВенда ООД си запазва правото да откаже или да не приеме за основателни някои рекламации.